torstai 24. marraskuuta 2011

Epoksia ja sementtipintaa, ei laattoja!

Olen potenut jo jonkin aikaa laattakyllästymistä. No poikkeus on: suuret yksinkertaiset laatat (esim. 60x60) aseteltuna niin, että koko tila on samaa laattaa. Muutenkin olen päättänyt noudattaa periaatetta, että vain yksi laattatyyppi yhteen tilaan! Jos yhteen tilaan ahtaa miljoonaa erilaista, eriväristä ja kokoista laattaa, kokonaisuus on vähintäänkin sekava. Ja sitten vielä se väri.. tykkään valkoisesta ja voi jumpe kun ne saumat värjääntyy hetkessä (mies kyllä lohdutti että markkinoilla on nyt jotain superhyper sauma-ainetta, joka hylkii likaa, no uskoisko...). 

Mainittakoon nyt kuitenkin että upeita laattoja on nykyisin olemassa ja kyllähän sitten huippuammattilaiset osaavat tehdä laatoilla mitä vaan ihmeitä tilaan, mutta se on asia erikseen..

Meidän kodinhoitohuone on kokovalkoinen, sinne tulee epoksilattia ja maalatut seinät. Lattia saa olla joko musta tai harmaa. Valkoinen olisi tyylikkäin, mutta ei ikinä, koska tila toimii meidän kurakelien eteisenä.

Vierasvessaan tehdään valkoiset sementtiseinät ja valkoinen kiiltävä epoksilattia. Meidän makuuhuoneen kylppäriin on jo ostettu valkoiset seinälaatat ja sinne laitetaan myös valkoinen epoksi. On hygieeninen ja helppo pitää puhtaana.. ja tosi hyvännäköinen :) Yläkerran saunaosasto jää odottamaan valmistumistaan, sinne tulee varmaan sitten iiiiisoa laattaa seiniin ja kaiketi sinnekin epoksia lattiaan.
Kuva Bad & Stil.

2 kommenttia:

  1. Samoissa tunnelmissa meilläkin, inhoan laattoja tai niiden saumoja. Keräävät kaiken hiekan ja lian eikä niitä saa millään puhtaaksi. Meillekin tulossa betonilattia tai linoleumia. Jälkimmäinen vielä selvityksen alla käykö esim. eteiseen.

    VastaaPoista
  2. Hyvältä kuulostaa! Mitä meinaat laittaa oleskelutiloihin? Meille tulee niihin kuitenkin parkettia, kiiltävän valkoista. Harkitsin betonia, mutta luulen että olisi lattialämmityksestä huolimatta kylmän ja kovan tuntuinen.. Eteisessä olisi kyllä huippu.. ja keittiössä! Meille tulee nyt kaikkialle muualle paitsi kodinhoitohuoneeseen ja kylppäreihin tuota parkettia, öynöy.

    VastaaPoista