maanantai 31. lokakuuta 2011

Artek 2nd Cycle - oih!

Lauantaina oltiin kävelyllä kaupungilla ja piipahdin uudessa Artekin vintage-tuotteiden myyntiin keskittyvässä 2nd Cycle-myymälässä. Muutama huokaus pääsi tältä mammalta, siellä oli ihastuttavat Kukkapurot, Eamesit, Tapiovaarat ja kaikki kertomassa omaa tarinaansa. Rakastan vanhoja huonekaluja (ehkä rakkautta lisää himpun vielä se että yksilö on designia), niistä jokaisella olisi kasa jännittäviä kertomuksia kerrottavanaan. Itse ainakin haluan selvittää hankkimani huonekalun historian mahdollisimman pitkälle, jos se vain on mahdollista. Näin saan palasen ainutlaatuista tarinaa omaan kotiini.

Myymälä avattiin 15.10 ja Artekin sivuilla kerrotaan:

"Artekin 2nd Cycle -myymälässä ei ole kysymys tuotteen kierrätyksestä, vaan sen elinkaaren jatkamisesta ja uuden kuluttajayhteyden syntymisestä. Käyttöesine, joka ajan myötä elinkaarensa kautta muodostuu keräilyharvinaisuudeksi, on poikkeuksellista. ”Konseptissa on kyse ennen kaikkea elämäntavasta ja filosofiasta. Palvelemme sekä huippukeräilijöitä että laatudesignista kiinnostuneita kuluttajia. Paikalle voi tulla myös keskustelemaan kanssamme vintage-designista ja designin ostamisesta. Myymälän ideana on myös klassikkojen ymmärryksen lisääminen. Kerromme asiakkaille tarinoita tuotteiden taustasta ja historiasta. Annamme ideoita sisustamiseen ja klassikoiden keräilyyn”, kertoo Artekin kehitysjohtaja Juhani Lemmetti."

Henkilökunta olikin hurjan mukavaa ja keskustelimme Domus-tuolieni korjaamisesta ja maalaamisesta. Sain synninpäästön siitä, että meinaan muuttaa tuolieni väriä tummasta valkoiseksi. Olin huolissani siitä, että tuolit menettävät sekä luonteensa että arvonsa operaatin myötä, mutta näin ei kuulemma ole ;)


Kuvat Artekin sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti