torstai 25. elokuuta 2011

RAKSA kummat uutiset ensin?

Nonniin, ensin hyvät vai huonot uutiset :)? Aloitetaan perinteisesti huonoilla. Meillä on kohta raksarahat loppu. Finito finitos. No ei nyt ihan, mutta iso aukko koko raksabudjetissa on. Tuo aukko tuli maansiirtotöistä ja perustuksista, niiden kustannusarvio meni monelta asiantuntijaltakin pieleen. Kalliota jysähti siis kunnolla ja se maksoi. Samoin maksoi pakkasbetonin käyttäminen, talvi tuli liian aikaisin viime vuonna, emmekä olleet ehtineet valaa taloa loppuun (ym ym). Näitä yllätyksiä aina tulee, mutta tämä totuus selvisi meille vasta nyt kesällä, kun laitoimme budjetin ajantasalle. Raksa seisoi pitkään ja päätimme katsoa budjetin kun jatkamme hommia - EI näin!! Siis kaikki rakentajat, pitäkää budjetti jatkuvasti ajantasalla! Varmaan pidättekin, me oltiin uunoja :)

Pähkäiltiin asia niin, että ei ruveta tekemään mitään väliaikaisia ratkaisuja. Me rakennetaan alakerta täysin valmiiksi, muutetaan siihen, tehdään portaat ylös ja rakennetaan yläkerta sitten kun siihen on mahdollisuus. Sinne tehdään nyt kuitenkin lattiavalu ja jos rahkeet riittää, väliseinät. Alakerrassa meillä on vanhempien makuuhuone, lastenhuone, olohuone, kodinhoitohuone, eteinen, keittiö, ruokasali, kylpyhuone, wc, vaatehuone. Siis kaikki mitä tässä kohtaa tarvitaan. Tai no, saunaosasto on ylhäällä.. nyyh. Meitä saa sitten kutsua saunomaan! Naapuri jo sanoikin että sinne vaan saunailtoja viettämään.. No onpa meillä sitten taas jotain mitä odottaa.

Sitten hyviin uutisiin: Raksalla taas tapahtuu oikein urakalla ja me päästään aikataulun mukaan muuttamaan jo joulukuussa :)!! Jihhuu. Rupean tässä pikkuhiljaa taas päivittelemään kuviakin. Ja nyt kun tietää, että sisustamiseen ei ole ylimääräistä rahaa tässä vaiheessa, päässä vilisee tuunausideoita, millä me saadaan vanhasta uutta ja uuteen kotiin sopiva sisustus. Tuunauksista myöhemmin lisää. Every cloud has a silver lining, niin se menee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti