torstai 21. heinäkuuta 2011

Lattiaongelma (?)

Lattiamateriaalia olen tässä pohdiskellut ja luultavasti meille tulee kaikkialle lattia samasta materiaalista (kodinhoitohuonetta ja kylppäreitä lukuunottamatta). Materiaalin on siis paras olla mieleinen, ei ihan tuosta vain vaihdetakaan. Lattian tulisi olla vaalea ja puuta. Olen tutustunut eri valmistajien lankkuparkettivalikoimiin netissä ja hipelöinyt lattioita rautakaupoissa. Toivoisin että muutama uutuuskin ehtisi markkinoille ennen päätöstä..

Unelma olisi kunnon kiiltävän valkoiseksi maalattu leveä lankkulattia. Täysin valkoinen ei kuitenkaan ole käytännössä paras ratkaisu lapsiperheelle.. Meillä on musta koirakin, karvat erottuisivat pompaten ja saisi olla jatkuvasti imuroimassa. Mieluiten harmahtavan vaalea, ei missään nimessä vaaleanpunaiseen vivahtava. Puulajeista tammi olisi ehkä mieleisin, muut puulajit ehkä helpommin vivahtavat juuri vaaleanpunaiseen.

Vaihtoehtoina tällä hetkellä Karelian Tammi Sugar (kuva 1), Timberwisen Tammi Classic Antarctis (kuva 2) tai Tammi Polar (kuva 3). Ovathan nämäkin erittäin vaaleita, mutta ehkä lika ei näy NIIN helposti kun on vähän muutakin sävyä pinnassa (toiveajattelua, tiedän). Paradorin Trendtime lankkulattioita olen myös miettinyt (esim. Erikoisparketti myy), mutta oikean sävyistä ei meinaa löytyä..

Näistä tämä viimeisin, Timberwisen Tammi Polar miellytti eniten silmää livenä, mutta voi mä meinasin p y ö r t y ä  kun näin hintalapun. Sitä täytyy (!!) saada jostain edukkaammin..

Mutta siis, jos joku tietää mistä saa oikein kaunista leveää vaaleaa lankkulattiaa, saa vinkata kiitooosh :)

4 kommenttia:

 1. Voin kertoa, että vaaleasta lattiasta näkyy IHAN kaikki!! ;) Meillä on keittiössä valkolakattu laminaatti (vähä tuon tapainen mitä sulla nuo kuvat) ja voi kauhia että mä oon katunu sitä sen jälkeen kun on tuo sotkun määrä lasten jälkeen lisääntyny! Mutta mä nyt oon maailman laiskin siivooja joten ehkei se rassaa niin paljon jos jaksaa olla tarkempi :) Ja ihanahan vaalea lattia on, just tuollainen vaalea lankku ois kyllä makee!! Eihän siinä muuta ku imuri heilumaan :D (Muista laittaa imurille näppärä paikka mistä sen saa helposti esille! :))

  VastaaPoista
 2. Joo mä tiedän nyyyh, kiitos muistutuksesta :)!! Meillä oli ekassa talossa osa lattiasta jättisuurta vitivalkoista laattaa ja voi että sitä sai olla jatkuvasti jynssäämässä. Aika kuultaa muistot... Mutta nyt juuri pitää ottaa se järkikin käteen, koska ei haluta heti olla katumapäällä. KIITOS siis pudotuksesta maan pinnalle :) Harmahtava lankku, niinkuin tuo Timberwisen Classic Antarctis, tulee ihan ok kakkosena.. Siinä ei vältsyyn näkyisi niin selvästi lika eihän ;)?

  VastaaPoista
 3. Kurjaa ku lasten kanssa on pakko ajatella käytännöllisesti ;D Mutta voihan sitä harkita laittaa keittiöön vähän tummempi? Keittiö kuitenkin on se pahin sotkeentuja. Meilläkin on vähän harmahtava tuo lattia mut kyllä siinä vaan silti näkyy joka lätti ja murunen :( Mutta toisaalta, pikkulapsiaikana on joka tapauksessa aina sotkua ja murenoita joka paikassa, ja tulee sekin aika vielä kun pysyy paikat siistimpänä. Joten, jos tuo on teidän loppuelämän koti, niin ota sellainen lattia ku tuntuu parhaalta. Onpa sitten jotain mistä nauttia kun lapset kasvaa isoiksi ja lattia taas näkyy :D

  VastaaPoista
 4. Ihan totta turiset :)! Näkyvät sotkut ärsyttää, mutta tuleepahan useammin siivottua. Täytyy hommata joku kätevä rikkaimuri. Niin ja onhan meillä koira, häviää aika kätevästi pöydästä putoilevat ruoanmuruset ;)

  VastaaPoista