perjantai 6. toukokuuta 2011

Lastenhuoneen sisustus (unelmia!!)

Olen ajatellut, että lapset voivat pitää yhteisen huoneen ennen kuin jompi kumpi tahtoo omaan rauhaan :) Siihen asti "ylimääräistä" makuuhuonetta pidetään vierashuoneena. Meillä tulee lasten huonekaluja ja leluja kahteen huoneeseen; lasten makuuhuoneeseen alakerrassa sekä yhdistettyyn av & puuhahuoneeseen yläkerrassa. Jälkimmäinen on noin 20 neliöinen tila, joka jaetaan kotiteatterille ja lasten puuhatilalle.

Alakerran lastenhuoneessa on kaksi isoa, lattiasta kattoon ulottuvaa ikkunaa, joten luonnonvaloa tulee runsaasti. Ikkunakarmit ovat mustat ja seinistä & lattioista tulee valkoiset. Selkeä tausta siis värikkäille yksityiskohdille: leluille ja tekstiileille.

Huonekaluiksi tähän huoneeseen tulevat sängyt, kierrätyskeskuksesta löytynyt kahdenistuttava pulpetti (ehkä paras löytö ikinä!!) ja lelulaatikosto. Ajatuksena olisi, että lähes kaiken saisi piiloon: tyylikkäimmät lelut esillä ja ne lapsista mielenkiintoisimmat hirveän näköiset piilossa ;)

Meillä on tällä hetkellä molemmille Stokken Sleepi-sängyt, joihin saa halutessaan jatko-osat. Kyseinen sänky voi siis mennä 0-vuotiaasta jopa 10-vuotiaaksi. Jos päädymme jossain vaiheessa tilaa säästääksemme kerrossänkyyn, on se ehdottomasti Avaroomin kerrossänky, mustana tai valkoisena:

Kuvassa näkyvät petivaatteet kelpaisivat myös mainiosti, Marimekon Pirput Parput kankaasta:

Jos budjetti olisi rajaton, lelulaatikosto olisi ehdottomasti Artekia, Asplundin Snow-sarjan lipasto:
Muuutta rahat riittävät sisustusvaiheessa juuri ja juuri Ikeaan, eli leluille tulee varmaankin tämä Ikean Stuva-lipasto:

Yhdelle seinälle tahtoisin ehkä tapetin tai seinätarran, mutta vielä en ole löytänyt etsimääni. Ihan kivoja seinätarrojakin lapsille on joo, mutta täytyy muistaa että nopeasti nuo ovat jo teini-iässä ja silloin seinän norsu ei ehkä olekaan enää se juttu.. Nojoo, ehkä seinätarrat on aika helppo vaihtaa, mutta ajatuksena kummiskin. Tällä hetkellä kolmen kärki on Cole & Son Woods-tapetti ja Ferm Livingin puu-seinätarrat:Tähän jälkimmäiseen sopisi kuin nakutettu Qualyn lintukoukut (minulla on tämmöinen avaimenperäjutska, lintu kököttää linnunpontössä seinällä, avaimet ei huku..):

Niihin olisi sitten kiva ripustaa vaikka lempitossut.

Matoksi ajattelin yllätys yllätys !! jotain mustavalkoista ;) Joko Tikaun Zig Zag matto, tai Ikean Stockholm:


Ikean liukumäki olisi myös aika pop:

Jos jätämme pulpetin punaiseksi (emmekä maalaa sitä valkoiseksi), se sopisi aika mainiosti tuon liukkarin väriin.

Molemmille Fatboy juniorit ja Vilacin peltiautot (keltainen meillä on jo, vauva saa 1-vuotislahjaksi punaisen):


Aarrekidin pöllöstä olen haaveillut jo pidempään, tämmöinen pitää kyllä hankkia lastenhuoneeseen nököttämään:

I H A N A. Niinkuin Aarrekidin kaikki tuotteet. Modelminiltä saisi tällaisen pöllölampun yövaloksi, sekä ihania pahvieläimiä:


Sööttinen on myös Egmontin pupulamppu:

Modelminin kirjaimista saisi koottua tervehdyksen tai nimet:
Tykkään hulluna Marimekon suunnittelijan Maija Louekarin tyylistä, tässä ihanaa Karkuteillä-kuosia:


Ja sitten sokerina pohjalla; voi KI - VA mitenihaniajuttuja tekeekään Lucky Boy Sunday:
4 kommenttia:

  1. Oih, aivan ihana lastenhuone tulossa!! Jos meillä olisi tarvetta lastenhuoneelle, löytyisi sieltä juuri tuon tyyppisiä juttuja :) Ihanaa.. <3

    VastaaPoista
  2. Kiva että tykkäät, taitaa olla samanmoinen maku meillä sitten :)!!

    VastaaPoista
  3. Heh heh, näyttääpä tutulta. Nimittäin Karkuteillä-kangas meillä on seinällä tällä hetkellä (vihreänä) ja Avaroomin valkonen kerrossänky on tilattu. Kerrossängyn takana olevaan seinään meille tulee Duron Djurriket-tapetti.

    VastaaPoista