tiistai 3. toukokuuta 2011

Toimiva ja viihtyisä KHH

Kodinhoitohuoneesta pitäisi saada toimiva vaatehuoltoon suunniteltu tila, mutta olisi kivaa arjen luksusta, jos siellä myös viihtyisi. Alunperin ajattelin, että siitä tulisi myös koko perheen pukeutumistila, mutta se vaatisi enemmän neliöitä kys. tilaan. Nyt meidän vanhempien vaatteet säilytetään vaatehuoneessa makuuhuoneen yhteydessä, mutta lasten vaatteet tulevat kodinhoitohuoneeseen! Ei siis vaatesäilytystä lastenhuoneessa, ainakaan nyt kun lapset ovat pieniä. Voi olla, että vanhempana tahtovat jo vaatekaapit omaan huoneeseen :) Mutta nyt uskon, että ratkaisu on toimiva, lasten pukeminen ja vaatehuolto likapyykkikoreineen samassa tilassa!

Kodinhoitohuoneeseen on oma sisäänkäynti ulkoa, eikä sen yhteydessä ole muita tiloja.. kuten kylpyhuonetta, mikä on melko yleistä.

Kodinhoitohuoneeseen:

- reilusti pöytätasoa
- kurasyöppö sisäänkäynnin viereen, seinäsuihku harjaspäällä
- iiiiiso allas ja altaan alla teräksiset ritilätasot.. Mistäs semmoisen systeemin saisi?? Tiedättehän mitä on esim. päiväkodeissa? Saisi esim. märät kengät ja rukkaset laitettua siihen kuivumaan..
- pesutorni (meillä luultavasti tulee korotetusti vierekkäin pesukone ja kuivausrumpu)
- yksi seinämä korkeita kaappeja (siivouskaappi, lasten vaatteet, liinavaatteet, pyyhkeet, harrastusvälineet)
- tankoja, että saa vaatteita roikkumaan ja kuivumaan..
- neljä likapyykkivaunua, kulkevat pyörillä, voi säilyttää tason alla ja siirtää pesukoneen viereen..
- yhdelle seinälle hyllylevyjä, joissa paljon koreja: säilytetään esim. parittomat sukat, pyykinpesuaineet, kenkienhoitotarvikkeet....
- matala saareke keskellä huonetta -  saarekkeen päällä voi pukea lapset, lajitella pyykkiä..  saadaan myös lisää säilytystilaa vetolaatikoilla
- kattoon upotetut kaiuttimet: voi kuunnella lempparimusiikkia pyykätessä :)

Elfalla on ihan näppäriä säilytyskalusteita, tykkään että asiat ovat esillä:
Hyvännäköisen kodinhoitohuoneen kalusteet saa esim. Kvikiltä.. sieltä saa muuten kuulemma myös parhaat walk-in vaatehuonesysteemit, sinne tiemme käy tässä joku päivä kyselemään ratkaisuista enemmän:
Tässä kuvamakusteluna khh-tarvikkeita; Ikean pyykkivaunu, Kvikin allas, Eva Solo koukku, kurasyöppö, Ikean laatikot ja Normann Copenhagen rikkaharja:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti