torstai 7. huhtikuuta 2011

Hyvä astia, parempi mieli!

Onni on syödä aamiaismurot kauniista kulhosesta ja juoda kahvi omasta kämmeniin pehmeästi sopivasta lempikupista. Mieleiset astiat ovat arjen pieniä iloja. Ihania astioita on maailma pullollaan ja sarjan vaihtaminen usein tulisi liian kalliiksi. Onneksi perussarjaa voi aina silloin tällöin täydentää muutamilla piristysruiskeilla; kaikkea ei tarvitsekaan olla koko sarjaa :)!

Olen esim. täysin rakastunut Marimekon astioihin, mutta itselleni en ole hommannut kuin tämän Siirtolapuutarha-kulhon (ja pienempänä saman sokerikoksi.. ja vauvalleni pilkkupotkupuvun :D pilkkukuumetta?):

Sukat makkaralla-lasit ovat superihania, ovat myös hauskan tuntuiset kädessä. Ostin äidilleni joululahjaksi sarjan näitä keltaisia:
Pian niitä saa myös kirkkaana, ehkä semmoiset sitten joskus meille.. Marimekkojen pilkkujen innoittamana tässä pilkkukattaus + kaksi muuta:


Ensimmäisessä kattauksessa kaikki muu Marimekon, paitsi Kivi-tuikku ja Kartio-kaadin Iittalan. Kakkoskattauksessa juomalasi Habitatin, kaadin ja kupit Menun Raw diamonds- sarjaa. Suloistakin suloisempi kahvikuppi on Artekin Oma-sarjasta, lautanen ja lyhty Iittalan (Kastehelmi & Lantern). Kolmoskattauksessa kahvikuppi ja lautanen Iittalan Korentoa, Kivi-tuikku ja Kartio-lasi uutta rion ruskeaa väriä. Matala lautanen ja kaadin Arabian Teemaa, kulho Habitatin. 

Itsellämme meillä on perusastiastona Arabian Teema valkoisena. Aterimina Iittalan Citterio ja laseina Iittalan Kartio-lasit eri väreissä. Tykkään kattaa jokaiselle erivärisen lasin, tuo hauskaa ilmettä kattaukseen. Tänä vuonnahan tulee kuluneeksi 100 vuotta Kaj Franckin syntymästä, minkä kunniaksi Iittala laajentaa valikoimaa ohuilla Kartio-laseilla (saatavilla kahdessa koossa, 20 cl sekä 34 cl).. täytyypä käydä hypistelemässä, muutamia laseja on nimittäin jo vähän halkeillut ;)
2 kommenttia:

  1. Kivoja astioita! Itelläni on tapana hamstrata paljon astioita ja nyt suosiossa juurikin noi Marimekon Siirtolapuutarha-kipot ja -kupit :) Olin ihastellut myös noita ohuita Kartio-laseja, mutta kun eivät kestä tiskikonetta niin meillä pidättäydytään noissa tavallisissa Kartioissa :)

    VastaaPoista
  2. Nuo Siirtolapuutarhan astiat ovat ajattoman tyylikkäitä, hyvä sijoitus ;)! Vai eivät ohuet kartiot kestä tiskaria! Tämä olikin hyvä tieto, meillä ei myöskään tiskailla käsin kuin ihan pakolliset :) Tavallisia siis lisää.. tuo rion ruskea on kyllä kiva väri, ehkä niitä.

    VastaaPoista