lauantai 9. huhtikuuta 2011

Kylpytilan suunnittelua..

Heti talomme suunnittelun alkuvaiheessa kun kerroimme arkkitehdille ajatuksistamme, sanoin että kylpyhuoneeseen panostetaan, vaikka sitten muiden tilojen kustannuksella :) Kylpyhuoneiden suunnittelussa otetaan nykyisin enemmän juuri oleskelu huomioon; niistä on ryhdytty tekemään suurempia ja viihtyisämpiä.

Meillä toisen kerroksen kylpytilassa ei ole wc:tä lainkaan, wc löytyy ulkopuolelta. Kylpytila jakautuu neljään tilaan:

- sauna
- ulkoterassi (ei katettu), koko seinän ikkuna + ovet vilvoittelutilasta tänne
- vilvoittelutila
- suihkutila

Vilvoittelutila ja suihkutila on jaettu kevyellä maitolasiseinämällä niin, että valo pääsee läpi. Lasiseinämän vieressä suihkutilan puolella on amme. Sitä vastapäätä suihku ja suihkun molemmin puolin lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat. Saunaseinä tulee luultavasti kokonaan lasista.

Tässä pohjakuva kylppäristä:

Saunaseinää vastapäätä tulee (jossain vaiheessa, nyt karsitaan kaikki ylimääräiset budjetista..) valaistu maisema. Olen selvitellyt asiaa ja tämä onnistuu painattamalla maisema lasille ja laittamalla taustalle led-nauhaa. Maisemaksi olen ajatellut suomalaista metsämaisemaa, josta kuultaa valo takaa. Ei nyt juuri tämä kuva, mutta tähän tyyliin:
Idean tähän sain kun selailin aikoinaan kylpyhuoneiden sisustuskuvia. Tässä pari ideakuvaa kylppärin maisemasta:

Ensimmäinen kuva Best Home News- sivustolta ja toinen tanskalaisen Bad & Stilin sivuilta - jota muutenkin fanitan suuresti! Ei noihin tuotteisiin budjetti riitä, mutta ideoita voi aina hakea.

Seinät ja lattiat olen ajatellut laittaa kaikki samalla 60x60 laatalla, väristä ei vielä käsitystä. Tai sitten seinät jollain kosteutta kestävällä sisustuslaastilla. Niitä myy ainakin Decos Hämeentiellä. Laasteilla saa upeita rouheita pintoja. Ihana olisi valoa heijasteleva pinta, pinnan muodot tulisi kauniisti esiin. Näiden pintojen tekeminen on vaan vissiin melko työlästä.. Tässä yksi valkoinen laasti Decoksen valikoimasta (näkyy ehkä huonosti..):

Amme on vielä hakusessa, mutta tyyli jotain tämän suuntaista:


Ammeet kuvissa Apaiser ja Boffi.  Hanoiksi (kaikkialle muuallekin talossa) olen ajatellut Hans Grohen hanoja, koska olen kuullut niistä pelkästään hyvää ja näyttävät kauniilta. Espoossa on kylpystudio, jossa niitä pääsee testailemaan, on pitänyt jo pidemmän aikaa mennä.


Meille tulee vain yksi suihku! Trendi kun tuntuu olevan, että aina kaksi suihkua. Meillä sitten jonotellaan suihkuun. Suihkun olisi tarkoitus olla sen verran iso, että useampikin mahtuu samalla kertaa :) Viime vuoden asuntomessuilla Bassotalo Villa Oliverissa oli tämäntyylinen iso kattosuihku. Suihkun takaseinässä oli hauskat, vanhasta rikkoutuneesta lasista tehdyt laatat:

Suihkun molemmin puolin meillä on ikkunat lattiaan saakka, ikkunoissa mustat karmit. Idean olen varmaan aikoinaan bongannut Ulla Koskisen Kannustalo Ladosta, jota olen täällä aiemminkin hehkutellut:

Tuossa on muuten aivan ihana myös tuo käsienpesualtaan taso, tuollaisenhan voisi kaikkiin vessoihin vaikka tehdä massiivipuulevyistä itse! Ehkä lisäisin tuollaiseen yhden tason alle, sinne saisi pyyhkeitä ja koreja.
Saunasta tahdon mahdollisimman yksinkertaisen. Värillisiä discovaloja ei siis ole luvassa :) Katselin aikoinaan Lumilauteen Arkk Linen-saunaa, jossa on jättiläistuijasta tehdyt lauteet. Meille nimittäin tulee juuri tämän mallinen sauna:
Mutta valaistus erilainen, ei tuollaista kiuasta eikä varsinkaan kiviseinää kiukaan taakse!! Kivaa tässä mallissa on se, että lapsille voi ottaa tuohon tasolle ammeet mukaan.. Tämä sauna siis yksinkertaisena versiona kiitos, timpuri huhuu :)?
Kiukaasta tein aiemmin jo postauksen, mutta kaunis olisi esimerkiksi Tulikiven valkoinen Rae-kiuas:
Terassille tulee joskus tulevaisuudessa puinen palju. Tämä on niitä hankintoja, joista tässä vaiheessa karsitaan, mutta varaus tehdään nyt valmiiksi.

2 kommenttia:

  1. Vau, vaikuttaa upeelta! Toi idea valaistusta maisemakuvasta on tosi hyvä :D

    VastaaPoista
  2. No eikös :) Ja semmoisenhan voi toteuttaa melkein minkä kokoisena vain. Esim. jos kylppärissä/wc:ssä ei ole ikkunaa, tekee semmoisen haluamallaan maisemalla :)

    VastaaPoista