maanantai 28. maaliskuuta 2011

Valaisinhaaveilua..

Meille tulevan kodin valaistuksen on suunnitellut Zeeta Oy/Pekka Väätäinen. En olisi ikinä osannut itse ajatella tilan ja valon liittoa niin, että lopputulos olisi ollut sellainen kuin se nyt tulee olemaan. Valaistuksella voidaan tehdä ihmeitä tai pilata paljon, siksi oli turvallisempaa jättää suunnittelu ammattilaisen käsiin. Olen tosi tyytyväinen suunnitelmaan.

Mutta siis, muutamalle riippuvalaisimelle olisi tarve (muuten valaistus seiniin ja kattoihin upotettuna). Itse asiassa kahdelle, jos saarekkeen Tom Dixoneita ei lasketa. Tiedän siis jo, että saarekkeeseen tulee baarijakkaroiden yläpuolelle kolme tällaista Tom Dixonin valaisinta (Beat Light, ainakin Armas designilta saa):

Kaksi riippuvalaisinta uupuu, toinen tulisi portaikkoon ja toinen ruokapöydän yläpuolelle. Marcel Wandersin Skygarden-valaisin on järjettömän kaunis, siinä on sitä jotain! Kuvat ambientedirect.com sivuilta:

Sitä hintaakin on, ikävä kyllä. Tätä täytyy pohtia. Toinen vaihtoehto ruokapöydän yläpuolelle olisi Peroban industrial-valaisin:


Portaikkoon haluaisin jonkun pitkälle riippuvan valaisimen, siitä ei ole vielä selkeämpää käsitystä. Ideoita :)?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti