keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Toimiva eteinen hakusessa

Olen yrittänyt miettiä eteisestä toimivaa varsinkin lapsiperheen kannalta, mutta myös kaunista, koska se toivottaa ensimmäisenä tervetulleeksi kotiin. Eteishallimme on noin 30 neliöinen, neliön mallinen tila. Hallin päätyreunalla, ulko-ovea vastapäätä, avautuu iso aukko olohuoneeseen, aukon keskellä takka, josta tulipesä näkyy molempiin suuntiin. Olohuone (noin 30 neliötä sekin) ja eteishalli ovat siis käytännössä samaa tilaa - vain takka erottamassa ja takan molemmin puolin pääsee olohuoneeseen. Jos takassa on tuli, se on ensimmäinen asia jonka näet kun astut sisään :)

Kuraisena kotiin tullaan kodinhoitohuoneen (ja kurasyöpön!) kautta, sinne on ulkoa oma sisäänkäynti.

Eteisesen vasemmalta sivulta nousee portaat yläkertaan, oikealla on ovi lastenhuoneeseen. Eteiseen haluan vaatekaapin lisäksi pari kenkäkaappia (kuvassa Ikean), ison peilin sekä muutamia isoja lattiakoreja tumpuille ja myssyille. Kenkäkaappien yläpuolelle hauska juttu olisi Ferm Livingin kalenteri-seinätarra. Siihen voi kirjoittaa liidulla tärkeät menot.

Ehdottomasti haluan eteiseen myös laskutilaa, johon laskea ruokakassit ja lapset takin riisumisen ajaksi :) ja jossa voi istua kenkiä pukiessa. Sitä varten löytyi BoConceptilta tilaan sopiva rahi. Kuvassa keltainen, mutta väri vielä mietinnässä. Myös materiaalin tulee olla kosteutta ja likaa kestävää..

Rahi tulee keskelle eteistä ja sen yläpuolelle suurinpiirtein samankokoinen, valaisinsuunnittelijan suunnittelema feikki-kattoikkuna. Lähinnä vaan neliönmallinen aukko katossa, loisteputket piilossa. Lisäksi eteisen valaistuksena kattoon upotettuja halogeeneja. Portaikossa pari seinävalaisinta, pienet porrasvalot ja riippuvalaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti